About Me

Min bilder
Ida
Är en tjej i sina bästa år som älskar hästar, speciellt min egna. Så mig hittar du i stallet där jag tillbringar de flesta timmarna på dyngnet. Skulle heller inte klara mig utan min tvillingsyster som är den finaste människan på jorden.
Visa hela min profil

Bloggintresserade

Använder Blogger.
lördag 12 december 2009

Det börjar nalkas till jul, imon är det redan Lucia. Men dessa dagar innan jul innebär inte "lugna dagar i hängmattan" utan tvärtom. Det ska julstädas och hängas upp stjärnor i fönstren, granen till att ha ute på gården och inne i huset ska huggas, julmaten som köttbullar, julskinkan, lussekatter, pepparkakor, julgodis mm ska lagas/ bakas.... och så till sisst ska man ju oxå köpa alla dessa julklappar. Jag kan inte fatta varför dessa klappar ska vara så jobbiga varje år. Ingen vet var de önskar sig och så tryter ekonomin självklart oxå, i alla fall om man är student... men det brukar ju bli bra till slut i alla fall. Det är ju ändå tanken som räknas...

Idag har jag bakat pepparkakor och självklart ätit deg så jag fått ont i magen, men det hjälps inte när det är så gott. Körde med samma motiv som vanligt, hästar och hjärtan... de är roligast att göra tycker jag.


/Ida
lördag 28 november 2009
Hej då tonårslivet, hej nyvuxenlivet... för idag fyller jag 20 år!!
En mycket efterlängtad dag måste jag säga, nu kan man ju handla på systemet själv också.
Hur som helst började dagen med att mamma, pappa och storebror kom in på morgonen och sjöng för min och syrran och så öppnade vi presenter. Fick så mycket fint så vet inte vad jag ska börja men detta gjorde mig glad: en blå Ipod nano, plånbok, svarta stuprörs byxor, jeans tunika, armband och två olika par örhängen, Paramores nya skiva och sisst men inte minns ett presentkort på att hoppa bungyjump... vilket jag för tillfälligt är LIVRÄDD för att göra. Nu är det ju så att både min storasyster och storebror hoppade bangijump i Australien på sina 20 års dagar och nu är det dags för tvillingsyrran och mig att föra traditionen vidare... fotfarande rädd... Dagen har flutit på som vanligt och nu på kvällen åt vi middag och åt födelsedags tårta. Mycket gott.

Skulle ju igentligen ha en födelsedagsfest med vännerna idag men de flesta var tvungna att jobba så vi skjuter upp det några helger, men fest ska det bli. Det lovar jag!

Dagen har varit hur bra som helst och nu är jag ÄNTLIGEN 2o!

/Ida
torsdag 19 november 2009


R.I.P

Moonstone
"Månen"

1 jan 1987 - 19 nov 2009


/Ida

lördag 14 november 2009
Igår var det min sista praktik dag, vilket kändes tråkigt. Jag har trivts så bra på min praktik denna gång att det har lätt till att jag får jobba där, och jag ska ha vårens praktik där igen. Jag är så glad och nöjd för detta! Som tack för att jag hjälpt dem i tre veckor fick jag godis och löste med After Eight, det var snällt. Känns lite tråkigt att komma tillbaka till skolan igen, må så bra med att gå upp på morgonen åka till praktik platsen som ligger 5 min med bil hemifrån. Mycket smidigt. Men självklart ska det bli kul att träffa alla vännerna igen. Längtar till vårterminen med 11 veckors praktik. Men nog med positiv feeling tyvärr, dags för negativa...


Igår blev min ponny sjuk, han ville inte äta. Han har inte gjort det på två dagar, så han är rejält mager, så idag på morgonen ringde jag veterinären som fick komma ut och titta på honom. Jag fick för mig att det skulle kunna vara en släng av kolik eftersom han verkade ha ont i sin mage... men eftersom han har malink melanom och det växer inkar eller tumörer mellan benen på honom och dessa kan också växa inne i kroppen på organen. Är det det som har hänt så måste jag ta bort honom. Veterinären gav honom smärtstillande och dropp som hon också sprutade i B-vitamin i. Tog även blodprov som jag får svaret på måndag. Sen skulle jag ut och gå med honom 5-10 min varje timme så han fick röra på sig, är ju bra om det är magen som spökar. Han verkar ha svarat bra på behandlingen för han började äta smått, så jag hoppas på att det var lite magvärk, kolik han han fått. Vill verkligen inte att han ska försvinna ur mitt liv än... men det känns som han börjar bli bra igen. Samtidigt som veterinären ändå var ute passade jag på att be henne vaccenera hästarna så slog jag två flugor i en smäll. Undrar om det kan ha att göra med att det var fredagen den 13 igår som han blev sjuk, det ska ju var en otursdag säger man... humm...



/Ida
tisdag 27 oktober 2009


Jaha, nu har det hänt igen, jag har lyckats få nån oförklarlig sak igen. Mitt öga denna gången. Det är svullet, gör ont, är rött och det rinner massa tår vätska från det, läskigt och inte minst jobbigt. Var hos läkaren igår och fick en salva så nu borde det bli bra... hoppas jag. Det komiska i det hela är att jag lyckas få det när praktiken börjar, som om jag inte missade tillräckligt många veckor i våras när jag fick den där jävla körtelfeber. Anyhow, kunde varit värre.

Nu en lite hyllning till min mycket intelligenta tvilling syster. Hon kommer på de mest smart konstiga saker jag själv kan få anstränga mig att komma på. Kommer nu att dela med mig av två av dem saker hon kommit på att "så måste det ju vara".
1. Tips om när det är dags att göra något åt din vikt och kroppsform, "spring upp och ner för en trappa, om magen skumpar mer än brösten är det fan dags att göra något åt saken". (Problemet är bara att det finns ju de med melonbröst och de med små bröst som inte är mer än en planka..., resultatet blir ju väldigt olika...)
2. Veckodagarnas namn, den som kom på att det heter onsdag och torsdag är helt ute och cyklar.
"Det heter ju måndag, tisdag, lill lördag, förfredag, fredag, lördag, söndag".

No comment, ni märker ju själva hur sharp girl she is...

/Ida
torsdag 22 oktober 2009
1. Mjukis byxor
De finns väl inget bättre än att dra på sig ett par mjukis byxor på morgonen när man går upp ur sängen, på kvällen när man kommit hem från jobb/skola eller något annat tillfälle, för de passar till de flesta tillfällen. De sitter inte åt någon stans, utan är hel enkelt mjuka och bekväma.

2. Fleecejacka
Mjuk, härlig och inte minst varm. Passa perfekt en kall dag eller som förstärkning under den tunna jacka eller en väst.

3. Sporttopp
Ok, bh är bättre än inget under tröjan. Men inte ens en bh kan slå sporttoppen med sin sköna passform.


/Ida
tisdag 13 oktober 2009
Idag vaknar jag, och det känns som en helt vanlig tisdagsmorgon. Men ack vad fel jag har, titta ut genom fönstret och det är SNÖ ute. På träden, på marken, överallt. Jag blir helt paff och tänker "hur fan hände det här?". Jag är verkligen inte förberdd på snö nu... suck. Får hoppas att det smälter bort snart även om det snöar mycket just för studen...

/Ida
måndag 5 oktober 2009
Har gått och bliv sjuk nu igen, när var det senast... två veckor sen kanske även om det då bara var en lätt förkylning. Nej, nu får jag fan i mig ta tag i mitt liv och bli frisk! Bli frisk, och sedan tänka på maten och motionera. Får inte fuska med det som jag gjort lite de senaste veckorna.

Har annars varit en mycket trevlig helg med gänget i Melbystrand, med kräftskiva och annat.
Något som vi måste göra om någon gång.

/Ida
torsdag 24 september 2009
Det är torsdag idag, vilket innebär att veckans skoldagar är över. Har "turen" att bara gå tre dagar i skolan, tisdag, onsdag och torsdag. Var ett tag sedan jag skrev så känner att det är dags att skriva lite igen.
Förra helgen var en kanon helg. På fredagen drog tjejerna och jag ner till Värnamo för att träffa våra nya vänner Johan, Mattias och Linus... mycket trevligt. På lördagen var jag och Linus på bio i Växjö, "Flickan som lekte med elden". En rätt bra film, den får 4 klaffar av mig.

Denna veckan har gått snabbt, precis som alla andra veckor i för sig, men ändå. Har fixat praktik plats denna veckan me, känns alltid lika skönt att få besked att man kan vara på det stället som tänkt sig. Jag ska var i Stall Knävelsby, som ligger mellan Sävsjö och Vetlanda.

Denna helgen kommer mina syskon Johan och Maria hem, så jag ska hämta dom vid tåget i Nässjö imon. Sen blir det att träffa Mikaela och eventuellt de andra brudarna med på lördag. Så även denna helg kommer bli en trevlig helg.

/Ida
tisdag 8 september 2009
Längtar till helgen då jag får komma hem och mysa i soffan och titta på en film. Nybygget på huset är klart nu så det känns riktigt nice. Så det blir att "inviga" det med vännerna i helgen.

/Ida
torsdag 3 september 2009
Nu är första skolveckan på mitt andra och sista år avklarad. Har varit en rolig vecka med mycket information, och roliga lektioner. Idag har vi tex. haft hopplektion, vilket var mycket roligt.
Känns som att detta kommer bli ett mer krävande år, men som den optimist jag är så tror jag på att det kommer bli kanon av det hela. Vi ska lära oss att hålla ridlektioner, kunna bedöma vad som är lämpligt hästmaterial för ridskoleverksamhet och mycket mycket mer. Knepiga saker det där, men ganska så intressant.

Helgen aktivitet blir att åka ner till Malmö, kommer bli nice. Men först imon blir det att åka en sväng till Mikaela på eftermiddagen.

/Ida
söndag 30 augusti 2009
Imorgon ger jag mig iväg upp till Tenhult igen, för på tisdag börjar skolan igen. Kommer bli roligt att börja igen och självklart träffa alla goa vänner igen. Älskar er! Har packat i princip allt nu med så det är skönt. Tänkte att nu ska jag inte packa ner allt i sista sekunden som jag brukar, för det leder alltid till att jag glömmer något hemma. Tror och hoppas på att det kommer bli ett bra sista år, med intressanta ämnen, och bra praktik platser. Måste bara komma på vad jag ska göra för examinations arbete också, har ingen aning om vad jag ska hitta på, vilket stressar upp mig en aning. Men som den optimist jag är så tro jag på att även detta kommer att lösa sig och bli bra.

När det gäller sommaren 09 har den varit mycket rolig, har hunnit med en del skojiga saker som att umgås med vännerna, bada i havet, gå på Sävsjö Festivalen, Way Out West och Falsterbo Horse Show mm. Självklart har jag också ridit en massa i sommar, vilket gör sommaren ännu ett strå vassare.

/Ida
fredag 21 augusti 2009
Idag har jag varit och klippt mig, blev nöjd även om jag inte gjorde något speciellt. Bara klippt bort allt slitet hår och tunnat ut min tjocka kalufs. Gjorde samtidigt min första tur ensam i bilen. Kändes lite konstigt och ovant, i början tänkte jag att får jag verkligen köra själv. Har nog inte fattat helt än att jag har mitt körkort kanske.

Var hos Elin idag också. Hon hade bjudit mig, syrran och Micka på fika. Hallon paj och vanilj visp, mmm va gott det var.

Imon blir det att fest i Värnamo med töserna, kommer nog bli kul, synd att Bella inte kunde följa med bara.

/Ida
torsdag 20 augusti 2009
Idag fick jag mitt efterlängtade körkort. Fan vad grym jag är!
Så nu känner jag mig ännu mer vuxen och fri.

/Ida
tisdag 18 augusti 2009
Favorit låtarna just nu är två stycken som jag inte kan få nog av.

Patrick Wolf - Hard times
Barbara Randolph - I got a feeling

/Ida
måndag 17 augusti 2009

I helgen var jag och syster Elin i Göteborg på Way Out West! Vi hade super bra helg.
Fredagen bestod av de flesta banden vi ville se bla. Glasvegas, Robyn och Antony & the Johnsons med Götebogs symfoniorkester var alla mycket bra.
På lördags kvällen var det dags att se festivalens höjdpunkt, enligt mig, Lily Allen. För att komma så långt fram som möjligt ställde vi oss vi senen en och en halv timme innan hon skulle börja spelningen, vilket skulle visa sig var en bra ide, för vi var ca. 3 m från stakete. Hon var grymt bra!
Upptäckte tidigare på lördagen att Patric Wolf är bättre än vad jag trodde. Fick lite flach backs på Tjenare Kungen och 80- talet med take på hans uppträdande med en liten halv stripp på sluten... men han var bra.

Vi han även gå på stan, och självklart gick vi in på Monki, där vi köpte oss var sitt hårband och tröja. Vi slutade helgen i Götet med en bägare med två kulor glas på Lejonet & Björnen, mmm "glassigt" verre...

/Ida
lördag 8 augusti 2009
Igår kväll var jag hemma hos Elin. Micka var med också. Vi åt pizza och godis och satt och snacka på en hennes ute plats. Syrran var också med. Vi har alltid så kul, och självklart får syrran och jag dom andra att skratta som vanligt. Men det är väl det jag är bra på, att vara glad och få vännerna att skartta... tycker om glade människor.

Förövrigt trivs jag mycket bra i detta sommarväder som vi har nu, nice!

/Ida
onsdag 5 augusti 2009
Idag har syster, Elin och jag varit vid havet i Varberg. Det var lite kallt i vattnet och det blåste lite lätt, men ändå stekande sol. Eftersom jag vet att jag har lätt för att bränna mig så tog jag med mig sol kräm och smörjde in mig flera gånger, ändå lyckas jag glömma en kroppsdel som baklår. Så nu bränner det lite när man sitter ner. Det är så typiskt mig, att jag alltid ska lyckas. Blir så trött på mig själv så jag vet inte vad jag jag ska göra av mig själv. Att jag aldrig lär mig...

Hade i alla fall en mycket trevlig dag!

/Ida
söndag 2 augusti 2009
I helgen var det Sävsjö festivalen som gällde. Jag gick både fredagen och lördagen och hade en toppen helg. På fredagen var det förfest hos Axel som gällde och sen ner till festivalen, där vi tillbringade de mesta tiden i öl tältet. Träffade många jag inte sätt på hur länge som helst, vilket var roligt. Lördagen började hemma hos Anna och väl nere på festivalen tittade vi på Florens Valentin och Meledy Club, som skulle vara de stora dragpåstren till festivalen. Stod längst fram på Meledy Club, vilket resulterade i att jag slog i knäna i staketet framför mig några gånger. Så nu har jag ett stort blåbärke på ena knät som är ömt. Men antar att det var värt det, för jag hade mycket roligt! Kan inte säga annat än att det var en lyckad helg.

/Ida
torsdag 30 juli 2009


Idag var mamma, Elin och jag i Jönköping, och självklart så passade jag på att övningsköra dit och hem. Det gick mycket bättre än vad jag förväntat mig, har ju aldrig kört i Jönköping förut. I Jönköping sen var vi inne på Löpplabbet för att köpa nya jogging skor till Elin och mig. Efter en titt på hur våra fötter var och en sväng på springbandet så hittade vi båda var sitt passande par. Jag hittade ett par jättesköna gula Nike skor. Köpte även ett par bra strumpor att ha i skona.

Sen bar det av till Bokia för att köpa kalender, block och penna till skolstarten. Hittade allt som jag sökte. Hela "Jönköpings trippen" slutade men en fika och sen åkte vi hem.

Inte nog med att jag redan var glad och nöjd över mina nya skor och skol saker, när jag kom hem skulle jag rida med Lovisa och då går min Pajac som en klocka. Han gick i perfekt form och jobbade på väldigt bra med bak benen, och fick ett fint steg. Så snygg, stilig och inte minst kraftfull han blir när han går så där bra. Så visst finns det en dressyr stjärna i honom minsann!

Så denna dagen gjorde mig riktigt lycklig!

/Ida
söndag 26 juli 2009

R.I.P
Findus
17/5 - 27/7
fredag 24 juli 2009



Förra veckan lördag och söndag var jag med tre vänner på Falsterbo. Vi sov över en natt i tält. Hästtävlingarna var roliga att titta på, både hoppning och dressy, och på mässan fanns mycket fint att köpa. Synd bara att man inte har några pengar.

Denna resan blev ett äventyr, det hände nämligen att Elins bil som vi åkte ner med gick sönder på vägen dit. Det visade sig att växellådan hade gått sönder, så det blev att ringa bärgningsbilen så han fick hämta bilen. Så vi fick åka hyrbil hem.


I måndags följde jag med Elin hem till henne i Haninge utanför Stockholm. Hon skulle ha hand om stallet hon rider i denna veckan, så jag fick hjälpa henne med det och så red vi så klart. Vi bodde i gäststugan vid stallet. Idag åkte jag hem, så jag har idag tillbringat 5 timmar i en buss hem.

Så den senaste veckan har varit mycket rolig och trevlig.

/Ida
torsdag 16 juli 2009
Nu sitter jag här hemma och väntar på att mina klasskamrater EG och EL ska komma. Imorgon kommer SH också, och sen på Lördag ger vi oss av till Falsterbo Horse Show!! Gud, vad jag har längtat till det här i sommar!! Sen på måndag följer jag med EG hem till Haninge, utanför Stockholm. Kommer också bli kul, såklart!

Berättar mer hur det varit och så när jag kommer hem från Stockholm.

/Ida
tisdag 14 juli 2009
Såg Twilight filmen för några dagar sen, och jag fattar inte att jag är så sen med att ha sett den. Det är den bästa filmen jag har sett på mycket länge. Den är spannande, mystisk och självklart romatisk. Jag bara älskar den, och självklar har jag blivit helt kär i Edward, som nästan alla andra tjejer. Men han är ju så snygg, och lite så där mystisk. Nu längtar jag såklart till andra filmen "New Moon" som har premiär 20 november, om jag inte minns fel... Föresten, som det Paramore fan jag är, så är låten "Decode" en mycket bra låt.




/Ida
söndag 12 juli 2009
Igår hämtade jag min kattunge Findus, och hans två syskon som L ska ha, hos B. De är så söta. Senare på kvällen grillade vi här hemma, fläskfile, klyftpotatis, tatziki, vitlöksbröd och sallad, vilken supergod midda.

Det är en sak jag inte riktigt kommer överens med för tillfälligt, och det är vädret. Eller rättare sagt regnet. När jag har gett mig ut för att rida denna veckan har det börjat regna varje gång, och då menar jag inget vanligt mes regn utan riktigt skyfall. Vad fan har jag gjort för att förtjäna det liksom, inte skit vad jag vet...?

Ska ut och springa med systrarna mina senare, måste fortsätta vara nyttig när jag börjat på det spåret lite extra mycket nu i sommar.






/Ida
torsdag 9 juli 2009
Idag har jag och mamma bakat hela dagen. Perfekt att göra en mycket blöt regndag. Det bakades bullar, några med vanilj smak och några med kanel smak, lantbröd, havrekakor och vaniljhjärtan.
Mmmm va gott!!

Har även hunnit med att både rida hästen (en mycket blöt ridtur) och ta en springtur också.


/Ida
måndag 6 juli 2009
Idag har B, M, syrran och jag varit i Jönköping och handlat. Det var en lyckad shoppingrunda måste jag säga, hittade allt jag ville köpa. Jag handlade jeans kortbyxor, blå skafs, maskara och ansiktskräm. Så nöjd!

Tack vänner för en trevlig dag!

/Ida
söndag 5 juli 2009

Jag vill bara säga att, JAG VILL OCKSÅ TILL HULTSFREDS FESTIVALEN!!
Är ett kanon år, men, men. Det får försöka bli Way Out West i Göteborg istället.

/Ida
lördag 4 juli 2009
Igår på kvällen var jag hos E och grillade. Syrran, B och M var också med. Vi grillade lax och hade tatziki, sallad och bröd till. Sen hade jag tidigre på dan fått ett ryck och gjort hemmagjord glass med daime och hallon i, som jag hade med mig också. Mycket gott!
Det var en mycket trevlig kväll.

/Ida
onsdag 1 juli 2009
Idag har syster och jag börjat arbetet med att tvätta och måla "lekstugan", men som nu för tiden mer är en gäst stuga. Kommer bli bra när den väl är färdig, fin med nymålat.

Hovslagaren har varit här idag också och skott hästarna, behövdes verkligen på Pajac nu, han har slitit bra på framskona nu när jag rider honom mera.

/Ida
tisdag 30 juni 2009
Idag var A hemma hos mig och syrran. Vi tog oss en sväng till Vallsjöbaden och köpte glass och snackade. Vi skulle egentligen ha badat och solat, men tyvärr har det inte varit så katit me sol idag.

Har hunnit rida idag också, gick ganska bra, trots att han hade bestämt sig att för att vara lite extra envis. Men det är ju lite det som är kul med ridning, att det inte alltid är så enkelt...

/Ida
måndag 29 juni 2009

Årets kattunge kull.
Äntligen är den över, årets värsta vecka. Allt hö är inne, alla ca 7400 balar som det blev i år. Det kanske är svårt att veta vilket slit det är med att köra in hö om man aldrig varit med om det, vad vet jag. Men min uppgift, när vi kör in vårat hö är att vara på skullen och stapla alla balar. Detta arbete är svettigt, tungt, dammigt, jag lyckas få blåsor på händerna trots att jag har handskar på mig och man dricker massa vatten men behöver ändå inte kissa för att man svettas ut allt istället... ett jävla slit helt enkelt. Alla balar måste ligga så bra och tätt som möjligt för att de ska kunna torka och inte bli dammiga och förstörda... och man måste vara snabb med att lägga ut ett lass (ca 150) innan nästa kommer, för börjar man ligga efter blir det inte kul. Men det finns positiva saker med det också, djuren får mat och jag får pengar och bli starkare, i armarna mest, och det tackar man ju inte nej till. Det är som några timmar på ett gym utan några direkta pausar... men nu är det inne och det är skönt.
















/Ida
söndag 28 juni 2009
Idag åkte syrran och jag ner till Sjölyckan och gjorde vårt första dopp i Vallsjön. Mycket skönt måste jag säga efter att vi har slitit med höet i några timmar. Sen blev det så klart att steka lite i solen me, ett måste när det är 28 grader varmt...

/Ida
tisdag 23 juni 2009
Make You Feel My Love - Adele
Right As Rain - Adele
Se På Mig Nu, Vad Tycker Du? - Markus Krunegård
Heartbreaker - Pat Benatar
Misery Business - Paramore
Be The One - The Ting Tings
Standing In The Way Of Control - The Gossip
By The Grace Of God - The Hellacopters
Zombie - Cranberries
Astronaut - Salem
Wutherning Heights - Kate Bush
söndag 21 juni 2009

Jag och mina syskon...
Idag har jag både ridit och varit ute och sprungit, så efter några dagars "vila" från det så var det dags igen. Härligt måste jag säga. Dags att gå ner lite i vikt och få bättre kondition.

Bror åkte tillbaka till Stockholm idag, så nu får man inte se honom på hela sommaren typ.

Idag har det varit fin väder också, vilket känns lyxigt nu för tiden måste jag säga. Men mycket skönt.

/Ida
lördag 20 juni 2009
Gårdagens midsommar firande var trevligt. Först var vi hos E och åt midsommarmat och sjöng sing star. Sen senare på kvällen åkte vi ut till Hultsjö till en fest där. Där var det också trevligt, kul att träffa folk som man annars inte brukar se längre, klasskompisar och så...

Idag känns som en väldigt lugn dag. Utanför fönstret är det studtals sol mellan regnfallen, och jag får väl göra ett ryck och börja plugga lite och annat nödvändig... känns som det vore bra.

Favoritlåten för tillfälligt är:
Se på mig nu, vad tycker du? - Markus Krunegård


/Ida
fredag 19 juni 2009
Idag är det midsommarafton. Ska till E senare i eftermiddag och äta mm med de andra vännerna och senare ikväll ska vi ut till en fest i Hultsjö.

Glad Midsommar allihopa!!

/Ida
torsdag 18 juni 2009
Halva dagen har bestått att gör Halkbanan i Eksjö, för körkortet. Jag säger då det, Liseberg/ Gröna Lund släng er i väggen. Halkbanan var så rolig, har inte haft så roligt på länge... god dame, what a show...

Annars har jag vilat idag och tagit det mycket lugnt, mår lite dåligt just nu. Men blir väl snart piggare får jag hoppas...

Bror kommer hem ikväll och stannar övar efter midsommar helgen, kul.

/Ida
onsdag 17 juni 2009
Idag har jag försökt att plugga lite mera än vanligt. Kan ändå inte rida eftersom jag fotfarande har ont i kroppen och huvudet efter att jag ramla av igår... så jag mår inte så bra i min kropp idag. Har nog aldrig haft så ont efter att ha ramlat av förut...

Idag har vår nya trappa i huset kommit, den är jättefin med trappsteg i trä och på sidorna är den målad i vitt. Vi håller på att bygga ut huset sedan några månader tillbaka. Det är ny större hall och ett vardagsrum med kamin, vi ska också ha en ny tv där mm. kommer bli toppen när det är färdigt sen.

/Ida
tisdag 16 juni 2009
Idag är det verkligen inte min dag. Var ute och red innan idag med min syster. När hon hade ridit klart skulle vi byta, så att jag skulle rida och hon skulle ta cykeln. Då när jag ska sitta upp från marken (istället för från en pall som jag brukar) ville han inte stå still, inte ens när syrran höll i honom. Så jag försökte sitta upp utan att hon höll och då började han helt plötsligt trava iväg, vilket resulterade i att när jag försöker hoppa upp ändå hoppar vänster armen ur led (den vrider sig fel bakåt), jag släpper såklart då för att det gör så ont och ramlar av hästen helt enkelt. Jag landar med huvudet i backen och hela vänster sida av kroppen. Jag har så FÖRBANAT ONT i min arm och i höften och låret på vänster sida. Jag är tvungen att ligga ner på skogsvägen för det snurrar i mitt huvud och det känns som om jag ska svimma.
Efter att ha legat där en lite stund så lyckas jag resa på mig med hjälp av syrran, tur att hon var med föresten. Vi går en bit tills vi hittar en stubbe, för upp ska jag på hästen i alla fall (så han förstår att jag våga sitta på honom trots allt). Jag kommer upp på honom och så skrittar vi hela vägen hem. Det ömmar fortfarande i min arm som all känsel för svan i för stunden och min höft och lår gör så ont att jag inte kan gå ordentligt. Men förutom det blev det lite huvud värk och skrubb sår på rygg och lår. Jag ska vara glad för att jag ramlar av så sällan, det är ju inte alltid så skönt direkt.

Att hålla på med hästar är inte så skadefritt direkt, men ändå är det så himmla roligt.

/Ida
Måste erkänna att jag är riktigt deppig just nu. Missade en körlektion idag, jag som längtat efter att få ta körlektion, och nu måste jag vänta en 3-4 veckor pga. semesterstängt. Det gör att jag känner mig en aningen stressad. Men det blir väl bra tillslut får man hoppas...

Har varit fint väder nu det senaste så man har kunnat sitta ute i solen, skönt.

/Ida
måndag 15 juni 2009

Älskar min "Månen" Moonstone!
Idag har min dag bestått av att rida hästen och sånt, plugga och allmänt bara sitta och va, och titta ut i tomma intet på saker och ting som rör sig i mitt lilla huvud... har väl tänkt att gör dagens motionspass överstökat med att gå ut och gå med mamma också. Är ju rätt trevlig det.

/Ida
söndag 14 juni 2009
Är lättroad idag... och ta en titt på det här, är rätt imponerad av dem...

http://www.youtube.com/watch?v=K2cYWfq--Nw

http://www.youtube.com/watch?v=bl6RJyZdBSU


/Ida
lördag 13 juni 2009
Har ont i länd ryggen, magen och så träningsvärk i benen, och så har det varit nu i flera dagar... serious... what`s wrong with me...

/Ida
fredag 12 juni 2009
Känner mig spelsugen...

Idag öser regnet bara ner. Det är som om det aldrig ska ta slut. Så idag har man ju inte gjort så mycket, inte än i alla fall. Ska väl försöka ta en springtur senare med syster, kan nog vara rätt skönt att springa i regn.

/Ida
torsdag 11 juni 2009
Idag har jag varit riktigt aktiv. Började dagen med att pyssla om och rida hästen, sen har jag lagat middag, pluggat och varit ute och sprunit med syrran. Känner mig hurtig, och det ska jag fortsätta med hela sommaren tänkte jag, få se hur det går... hehe.

Ikväll kom stora syster och hennes pojkvän hem också, trevlig trevlig. var ett tag sedan man såg dom nu.

Idag är det föresten exakt 1 år sedan jag tog studenten. Tänk vad tiden går fort, man hänger ju knappt med i svängarna... Studenten var i alla fall något av det roligaste jag har varit med om.

/Ida

onsdag 10 juni 2009
Nu har jag sommarlov! Det är så skönt att komma hem och göra allt man vill. Fast det är lite tråkigt att inte se vännerna på ett tag, fast EG, SH, EL och jag ska ju till Falsterbo Horse Show om 5 veckor, och det kommer ju bli super kul! Har flera planer den här sommararen som jag tänkt fixa, tex att rida hästen varje dag, han har fått lite för mycket av det goda och behöver banta en aning.

Tidigare idag när jag var ute och tog hand om mina hästar så hittade jag 3 små söt kattungar i ladugården. Hade inte hoppats på att få egna eftersom jag har valt en från min väns kull, men nu är det som det är, söta är dom i vilket fall som helst.

/Ida


måndag 8 juni 2009
Idag beger jag mig tillbaka till Tenhult igen. Slutar på onsdag så det blir en väldigt kort vecka, då vi bara gör roliga saker. För imorgon är det studiebesök nere i Skåne på Tullstorp hos Jan Brink som gäller. Har verkligen längtat till denna resan, så jag hoppas på en rolig dag. Hoppas även få åtminstone en liten skymt av hans fin och kända dressyr häst Briar, hoppas hoppas...

/Ida
söndag 7 juni 2009
Igår var det Sveriges nationaldag. Kan inte säga att jag är någon nationaldags firare direkt, men grattis Sverige!

Har precis kommit hem från att ha röstat i EU-valet. Jag har inte så stor koll på det där med politik, men det fick bli Centerpartiet som fick min röst (gjorde DNs val test på deras hemsida, det hjälpte mig att bli mer beslutsam om vad jag skulle rösta på). Tycker det är en självklarhet att man ska rösta, man får ju passa på att påverka när man kan liksom. Sen är
det väl så med, att röstar man inte så kan man ju inte heller sen ha någon politisk åsikt om saker och ting.

Denna helgen är bror hemma också. Alltid lika trevligt med hans överlägsna kommentarer som man nästan aldrig lyckas försvara sig emot. Har försökt förbereda mig mentalt, men icke då utan att han lyckas ändå. Hehe, skämt och sido. Jag tycker det är jättetrevligt när bror kommer hem och man får träffa honom, han är ju inte hemma så ofta.

För övrigt är det en lugn helg, har ridit, pluggat och suttit framför datorn inne på facebook mm. Jag har även blivit beroende av tv
serien The Hills. Man kan se hela säsonger på MTVs hemsida, så - Heeej The Hills maraton! Har redan fått Lauren som min favorit karaktär i serien. Deras liv ser ju så perfekta ut, rika, snyggt utseende, snygg kille, snygg bil och bra jobb, men ändå har dom massa problem, mest kärleksproblem. En själv har ju inget egentligen av det där perfekta men har kärleksproblem ändå, suck... men men, that`s life - det suger... tänker varje dag på mitt ex. Men andra har det värre än mig och vi är ju vänner.

Ha de bra!

/Ida




fredag 5 juni 2009
Det är fredag och jag är ledig från skolan, skönt. Fast ska jag vara ärlig så har det varit ganska så slapp den senast tiden i skolan, och på onsdag börjar sommarlovet på riktigt. Hoppas på en solig och varm sommar, och inte regn som det är idag. Med andra ord tråkväder, och det gör inte saken bättre att jag börjar bli sjuk... suck...

Men that`s life. Det är bara att se det på den positiva sidan, jobbig att gå vara bitter hela tiden. Har saker att göra som gör mig lycklig, det vill säga att ta hand om mina älskade hästar. Har varit ifrån dom ett par veckor nu för att jag varit i skolan, så det är skönt att vara hemma igen. Regnar det inte allt för mycket så kanske jag kan ge mig ut på en skritt runde i skogen, få se hur jag känner mig. Eftersom jag inte har något sommar
jobb så blir det mycket ridning i sommar, men också lite plugg, events och sol och bad förstås.

Ha de bra!

/Ida