About Me

Min bilder
Ida
Är en tjej i sina bästa år som älskar hästar, speciellt min egna. Så mig hittar du i stallet där jag tillbringar de flesta timmarna på dyngnet. Skulle heller inte klara mig utan min tvillingsyster som är den finaste människan på jorden.
Visa hela min profil

Bloggintresserade

Använder Blogger.
torsdag 30 juli 2009


Idag var mamma, Elin och jag i Jönköping, och självklart så passade jag på att övningsköra dit och hem. Det gick mycket bättre än vad jag förväntat mig, har ju aldrig kört i Jönköping förut. I Jönköping sen var vi inne på Löpplabbet för att köpa nya jogging skor till Elin och mig. Efter en titt på hur våra fötter var och en sväng på springbandet så hittade vi båda var sitt passande par. Jag hittade ett par jättesköna gula Nike skor. Köpte även ett par bra strumpor att ha i skona.

Sen bar det av till Bokia för att köpa kalender, block och penna till skolstarten. Hittade allt som jag sökte. Hela "Jönköpings trippen" slutade men en fika och sen åkte vi hem.

Inte nog med att jag redan var glad och nöjd över mina nya skor och skol saker, när jag kom hem skulle jag rida med Lovisa och då går min Pajac som en klocka. Han gick i perfekt form och jobbade på väldigt bra med bak benen, och fick ett fint steg. Så snygg, stilig och inte minst kraftfull han blir när han går så där bra. Så visst finns det en dressyr stjärna i honom minsann!

Så denna dagen gjorde mig riktigt lycklig!

/Ida
söndag 26 juli 2009

R.I.P
Findus
17/5 - 27/7
fredag 24 juli 2009



Förra veckan lördag och söndag var jag med tre vänner på Falsterbo. Vi sov över en natt i tält. Hästtävlingarna var roliga att titta på, både hoppning och dressy, och på mässan fanns mycket fint att köpa. Synd bara att man inte har några pengar.

Denna resan blev ett äventyr, det hände nämligen att Elins bil som vi åkte ner med gick sönder på vägen dit. Det visade sig att växellådan hade gått sönder, så det blev att ringa bärgningsbilen så han fick hämta bilen. Så vi fick åka hyrbil hem.


I måndags följde jag med Elin hem till henne i Haninge utanför Stockholm. Hon skulle ha hand om stallet hon rider i denna veckan, så jag fick hjälpa henne med det och så red vi så klart. Vi bodde i gäststugan vid stallet. Idag åkte jag hem, så jag har idag tillbringat 5 timmar i en buss hem.

Så den senaste veckan har varit mycket rolig och trevlig.

/Ida
torsdag 16 juli 2009
Nu sitter jag här hemma och väntar på att mina klasskamrater EG och EL ska komma. Imorgon kommer SH också, och sen på Lördag ger vi oss av till Falsterbo Horse Show!! Gud, vad jag har längtat till det här i sommar!! Sen på måndag följer jag med EG hem till Haninge, utanför Stockholm. Kommer också bli kul, såklart!

Berättar mer hur det varit och så när jag kommer hem från Stockholm.

/Ida
tisdag 14 juli 2009
Såg Twilight filmen för några dagar sen, och jag fattar inte att jag är så sen med att ha sett den. Det är den bästa filmen jag har sett på mycket länge. Den är spannande, mystisk och självklart romatisk. Jag bara älskar den, och självklar har jag blivit helt kär i Edward, som nästan alla andra tjejer. Men han är ju så snygg, och lite så där mystisk. Nu längtar jag såklart till andra filmen "New Moon" som har premiär 20 november, om jag inte minns fel... Föresten, som det Paramore fan jag är, så är låten "Decode" en mycket bra låt.




/Ida
söndag 12 juli 2009
Igår hämtade jag min kattunge Findus, och hans två syskon som L ska ha, hos B. De är så söta. Senare på kvällen grillade vi här hemma, fläskfile, klyftpotatis, tatziki, vitlöksbröd och sallad, vilken supergod midda.

Det är en sak jag inte riktigt kommer överens med för tillfälligt, och det är vädret. Eller rättare sagt regnet. När jag har gett mig ut för att rida denna veckan har det börjat regna varje gång, och då menar jag inget vanligt mes regn utan riktigt skyfall. Vad fan har jag gjort för att förtjäna det liksom, inte skit vad jag vet...?

Ska ut och springa med systrarna mina senare, måste fortsätta vara nyttig när jag börjat på det spåret lite extra mycket nu i sommar.






/Ida
torsdag 9 juli 2009
Idag har jag och mamma bakat hela dagen. Perfekt att göra en mycket blöt regndag. Det bakades bullar, några med vanilj smak och några med kanel smak, lantbröd, havrekakor och vaniljhjärtan.
Mmmm va gott!!

Har även hunnit med att både rida hästen (en mycket blöt ridtur) och ta en springtur också.


/Ida
måndag 6 juli 2009
Idag har B, M, syrran och jag varit i Jönköping och handlat. Det var en lyckad shoppingrunda måste jag säga, hittade allt jag ville köpa. Jag handlade jeans kortbyxor, blå skafs, maskara och ansiktskräm. Så nöjd!

Tack vänner för en trevlig dag!

/Ida
söndag 5 juli 2009

Jag vill bara säga att, JAG VILL OCKSÅ TILL HULTSFREDS FESTIVALEN!!
Är ett kanon år, men, men. Det får försöka bli Way Out West i Göteborg istället.

/Ida
lördag 4 juli 2009
Igår på kvällen var jag hos E och grillade. Syrran, B och M var också med. Vi grillade lax och hade tatziki, sallad och bröd till. Sen hade jag tidigre på dan fått ett ryck och gjort hemmagjord glass med daime och hallon i, som jag hade med mig också. Mycket gott!
Det var en mycket trevlig kväll.

/Ida
onsdag 1 juli 2009
Idag har syster och jag börjat arbetet med att tvätta och måla "lekstugan", men som nu för tiden mer är en gäst stuga. Kommer bli bra när den väl är färdig, fin med nymålat.

Hovslagaren har varit här idag också och skott hästarna, behövdes verkligen på Pajac nu, han har slitit bra på framskona nu när jag rider honom mera.

/Ida